Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 2,5 dl malte mandler eller nøtter
  • 2,5 dl melis
  • 4 stk. eggehvite

Vaniljeis:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 2 dl melis
  • 6 dl kremfløte
  • 2 stk. vaniljestang

  • 500 g jordbær
  • ca. 0,5 dl eggelikør

noen stemorsblomster til pynt

  • 1 stk. marengs (pikekyss) eller litt pisket krem i en sprøytepose
Del

Iskake i rødt, hvitt og blått

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hva med å lage en flott iskake til nasjonaldagen? Denne 17. mai-kaken kan gjøres ferdig på forhånd og bare tas opp fra fryseren like før servering.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 2,5 dl malte mandler eller nøtter
  • 2,5 dl melis
  • 4 stk. eggehvite

Vaniljeis:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 2 dl melis
  • 6 dl kremfløte
  • 2 stk. vaniljestang

  • 500 g jordbær
  • ca. 0,5 dl eggelikør

noen stemorsblomster til pynt

  • 1 stk. marengs (pikekyss) eller litt pisket krem i en sprøytepose

Slik gjør du

  1. Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Stek kaken i en smurt springform 22-24 cm ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
  2. Pisk sammen egg og melis til eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen.
  3. Ta nøttebunnen ut av formen. Vask formen og legg nøttebunnen tilbake i formen. Mos 10-12 jordbær og bland med litt sukker. Hell på iskrem, moste bær og eggelikør i tre lag. Sett isen fryseren til den skal brukes. Legg over plastfolie når isen har stivnet. Pynt kaken rett før servering.

 

Pynt:

 Del jordbær i skiver og legg dem rundt i 2-3 lag som en blomst. Legg på stemorsblomster og avslutt med en marengs/kremtopp i midten, som en maiblomst. Pynt med jordbær og stemorsblomster på fatet. Server resten av bærene ved siden av. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant