Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladeisparfait med bringebær og hasselnøtter

Sjokoladeisparfait

Ingredienser

8  porsjoner

Nøttebunn:

  • 75 g hasselnøtter eller mandler
  • 75 g melis
  • 2 stk. eggehvite

Sjokoladeisparfait:

  • 300 g lys kokesjokolade
  • 120 g sukker
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 5 stk. eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • 3 ss grand marnier eller annen sitruslikør

Til fyll og pynt:

  • 50 g hasselnøtter
  • 200 g bringebær (ta av noen til pynt)
  • 3 ss kakaopulver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fløyelsmyk konsistens og rik sjokoladesmak gjør dette til et fyrverkeri av en sjokoladeiskake!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Nøttebunn:

  • 75 g hasselnøtter eller mandler
  • 75 g melis
  • 2 stk. eggehvite

Sjokoladeisparfait:

  • 300 g lys kokesjokolade
  • 120 g sukker
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 5 stk. eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • 3 ss grand marnier eller annen sitruslikør

Til fyll og pynt:

  • 50 g hasselnøtter
  • 200 g bringebær (ta av noen til pynt)
  • 3 ss kakaopulver

Slik gjør du

  1. Kjør hasselnøtter i en hurtigmikser. Pisk eggehviten til stiv marengs med halvparten av melisen. Ha i resten og pisk videre. Vend inn nøtteblandingen med en slikkepott. Fyll blandingen i en kakeform, 20 cm i diameter. Stek nøttebunnen på midterste rille på 180 °C i ca. 20 minutter.  Avkjøl kakebunnen i formen.
  2. Rist hasselnøtter i en tørr panne. Avkjøl noe. Gni nøttene mellom hendene eller i et håndkle slik at det meste av skallet faller av.
  3. Finhakk sjokolade. Varm crème fraîche og sukker til kokepunktet. Hell det over sjokoladen. Rør sammen med en slikkepott til du får en glatt masse. Visp inn eggeplommer én om gangen. Avkjøl. Vend inn pisket kremfløte i to omganger.
  4. Smør innsiden av kakeformringen (20 cm) med litt olje. Sett ringen på et flatt fat. Legg nøttebunnen nederst og hell på halvparten av sjokolademassen. Dryss over noen hasselnøtter og bringebær. Hell på resten av sjokolademassen og legg på resten av hasselnøttene og bringebærene. La dem synke ned i sjokolademassen. Stryk over kaken med en bred kniv for å få glatt overflate. Sett kaken i fryseren i minst 6 timer.
  5. La kaken stå 20 minutter i kjøleskapet før den skal serveres. Fjern kakeringen og pynt kaken med et dryss kakao eller revet sjokolade, friske bringebær og hakkede hasselnøtter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 11:31:33