Smaksatt vann

Væske er viktig i sommervarmen, og vann er den aller beste tørstedrikken. Smaksatt eller infusert vann er lekkert, friskt og trendy. Vi er heldige som har godt, friskt vann rett ut av springen her i landet, men det er ikke noe i veien for å leke seg litt med morsomme og spennende smakstilsetninger. Det er ikke mye som skal til for å gi vannet et litt annet preg. Frukt, bær og grønnsaker er populære smakssettere på vann. Blomster, urter og krydder dufter kanskje mer enn de smaker, men vi spiser og drikker med øynene også, og lekkert er det!

Oppbevar vannmuggene i kjøleskapet, så har du ingen unnskyldning for ikke å velge vann i varmen. 

Forslag til smakstilsetninger:

Urter, krydder og blomster

Rosmarin, mynte, sitronmelisse, basilikum, lavendel, sitronverbena, persille, timian, kamille, stevia, koriander, salvie, roseblader, agurkurt, hibiskus, vaniljestang, kardemomme, kanelstang, svart pepper, ingefær, blomkarse, tusenfryd mm.

 

Frukt, bær og grønnsaker

Blåbær, bjørnebær, jordbær, bringebær, fersken, aprikos, pære, eple, moreller, kirsebær, appelsin, lime, sitron, grapefrukt, ananas, vannmelon og andre melonsorter, mango, klementin, kiwi, granateple, gulrot, stilkselleri, gulrot, fennikel, paprika, chili mm

 

Andre ting du kan tilsette vannet

Kokosvann, chiafrø, søtningsmiddel, kullsyrevann, isbiter

 

Hvordan gjør jeg det?

Det er ingenting som er rett eller galt når man vil sette smak på vann, og det er vanskelig å oppgi mål – mye eller lite smak, bare sitron eller fem forskjellige smaker? Det er helt opp til deg og det du liker. Men for å få mest mulig ut av smaken kan det være lurt å gni på urtene og rive dem med hendene for å frigjøre smaksstoffene bedre, og forsiktig klemme på frukten slik at saften blander seg med vannet.

Fyll en mugge med de ulike smakene du har valgt, og fyll opp med vann. Server med en gang, eller sett kaldt til servering – jo lenger det står, jo mer smak får vannet. Fyll muggen etter hvert som vannet blir drukket opp. Smakstilsetningen holder minst 3-4 dager.

 

Tips til gode kombinasjoner 

Grapefrukt, sitron og timian

Agurk og mynte

Jordbær, sitron og basilikum

Appelsin og bringebær (eller bjørnebær)

Blåbær og lavendel

Eple og kanel

Grapefrukt og rosmarin

Pære, vanilje og kanel

Fersken og vanilje

Vannmelon og grønn chili

Villbringebær og roseblader

Mango og mynte

Gulrot, ingefær, sitron og eple

Kirsebær, lime og mynte

Appelsin, kanel og ingefær

Ananas, jordbær og vanilje

Pære og lavendel

Ananas og ingefær

Agurk og kiwi

Jordbær og rosmarin

Pære og salvie

Appelsin, hibiscus og vanilje

Klementin, timian og pepper

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.