Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Honningperler

Honningperler

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 6 ss perler

  • 2,5 dl nøytral olje
  • 0,5 dl vann
  • 60 g honning
  • 0,5 ts agar agar (1 gram)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2182 kcal
Fett 221 g
Protein 1 g
Karbohydrater 47 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Honningperler! Små smaksbomber som både er morsomme å lage, men også gir deilig tekstur og et visuelt løft til dine retter - enten du skal kose deg med spekemat- og ostefat, pynte en tapasrett, en panna cotta eller lekker kake.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 6 ss perler

  • 2,5 dl nøytral olje
  • 0,5 dl vann
  • 60 g honning
  • 0,5 ts agar agar (1 gram)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2182 kcal
Fett 221 g
Protein 1 g
Karbohydrater 47 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server honningperlene oppå et stykke ost, bruk dem som pynt på et lekkert charcuterie, eller spis dem sammen med yoghurt og granola

Oppbevar dem i et tett glass i kjøleskapet - de holder seg fint i flere dager.

Honningperler

Var det gøy å lage disse honningperlene? Prøv deg på vår syltet rødløks kaviar - perfekt som topping på pølsa!

Podcast-episode: Alt du lurer på om honning

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB14 11.07.2025 11:08:17