Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 200 g bacon i terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sennepsfrø
  • 1 pk cherrytomat (á 250 g)
  • 2 ss akevitt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Baconmarmelade

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marmelade slik du aldri har smakt den før - med bacon, tomater og chili blir det både søtt, salt og spicy. Perfekt topping til pølsa eller hamburgeren!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 200 g bacon i terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sennepsfrø
  • 1 pk cherrytomat (á 250 g)
  • 2 ss akevitt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og chili, riv hvitløk. Fres det i en kjele med olje til løken er blank.

Ta gjerne med en ekstra chili om du liker sterk mat.
  1. Tilsett bacon i små terninger, og la blandingen frese på middels varme til baconet får en fin gyllen farge og begynner å bli sprøtt, 6-8 minutter. Rør om av og til slik at det ikke svir seg.
  2. Ha lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og cherrytomater i kjelen, og kok på middels varme til blandingen tykner, 5-10 minutter.
  3. Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl marmeladen, og oppbevar den på glass.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant