Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Baconmarmelade

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss olje til steking
  • ca. 200 g bacon i terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sennepsfrø
  • 1 boks hakkede tomater (á 250 g)
  • 2 ss akevitt
  • 2 ss rødvinseddik
Del

Baconmarmelade

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marmelade slik du aldri har smakt det før - med bacon, tomat og chili! Både søtt, salt og spicy er dette den perfekte toppingen til pølser og hamburgere!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss olje til steking
  • ca. 200 g bacon i terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sennepsfrø
  • 1 boks hakkede tomater (á 250 g)
  • 2 ss akevitt
  • 2 ss rødvinseddik

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm olje i en kjele og fres løkblandingen til den er myk og blank.

     

Ta gjerne med en ekstra chili om du liker sterk mat.
  1. Finhakk bacon og ha det i kjelen. Fres på middels høy varme til baconet får en fin gyllen farge og begynner å bli sprøtt. Rør om av og til slik at det ikke svir seg. 

     

  2. Tilsett lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og hakkede tomater i kjelen, og kok opp. Senk varmen og la marmeladen koke på middels varme til den tykner og fargen har blitt mørkere og blankere. Dette kan ta rundt en time, kanskje lenger. Rør om med jevne mellomrom. Pass på at marmeladen ikke brenner seg i bunnen, og tilsett vann om den blir for tykk. 

     

  3. Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl marmeladen, og oppbevar den på glass. Marmeladen er holdbar i minst to uker om den oppbevares kaldt.

Er du glad i sterk mat, kan du godt øke mengden chili til det dobbelte. Lønnesirup kan byttes ut med flytende honning. Smak deg fram til riktig sødmebalanse. Har du lyst på litt god tyggemotstand i marmeladen, kan du tilsette ca. 50 g hakkede pekannøtter mot slutten av koketiden.

Baconmarmelade

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB13 27.11.2022 02:03:08