Helstekt kylling med appelsin

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kombinasjonen kylling og sitrus er populær mange steder i verden. Vi har brukt appelsin og sitron sammen med masse krydder i denne deilige, helstekte kyllingen.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 2 stk. appelsin
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sitron
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. hvitløk
  • 2,5 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær appelsin og løk i båter og fyll kyllingens hulrom med noen av dem. Resten skal ligge i formen under steking.
  2. Bland sammen sitronsaft, chili, koriander og olje, og krydre med salt og pepper etter smak. Pensle kyllingen godt med blandingen. 
  3. Legg kyllingen i en ildfast form sammen med hvitløk-, appelsin- og løkbåter. Hell i litt vann.
  4. Plasser formen midt i stekeovnen på 180 °C i ca. 1 time og 15 minutter. Øs kyllingen med kraften som danner seg i bunnen av formen under steketiden. 
  5. Sjekk at kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn mellom lår og bryst. Om kraften som kommer ut er blank, er kyllingen ferdig stekt.

Server kyllingen med ferskt brød til å suge opp den gode kraften ellr ris og en grønn salat.