Helstekt kylling med appelsin
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kombinasjonen kylling og sitrus er populær mange steder i verden. Vi har brukt appelsin og sitron sammen med masse krydder i denne deilige, helstekte kyllingen.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1300 g) -
2 stk. appelsin -
2 stk. løk -
1 stk. sitron -
2 ts paprikapulver -
1 ts chilipulver -
1 ts malt koriander -
2 ss nøytral olje -
1 stk. hvitløk -
2,5 dl vann
Slik gjør du
- Skjær appelsin og løk i båter og fyll kyllingens hulrom med noen av dem. Resten skal ligge i formen under steking.
- Bland sammen sitronsaft, chili, koriander og olje, og krydre med salt og pepper etter smak. Pensle kyllingen godt med blandingen.
- Legg kyllingen i en ildfast form sammen med hvitløk-, appelsin- og løkbåter. Hell i litt vann.
- Plasser formen midt i stekeovnen på 180 °C i ca. 1 time og 15 minutter. Øs kyllingen med kraften som danner seg i bunnen av formen under steketiden.
- Sjekk at kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn mellom lår og bryst. Om kraften som kommer ut er blank, er kyllingen ferdig stekt.
Server kyllingen med ferskt brød til å suge opp den gode kraften ellr ris og en grønn salat.