Gulrotkrem
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Av høstens deilige rotgrønnsaker står gulroten som en av favorittene her i Norge. Koker du dem møre, tilsetter litt fløte og krydderier får du et søtt og smakfullt tilbehør. Passer perfekt til lam og vilt.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g gulrot i skiver -
25 g smør -
0,5 dl matfløte -
0,5 ts kajennepepper -
0,5 ts salt -
0,25 stk. sitron
Slik gjør du
1. Skrell gulrot, og del dem opp i 1 cm tykke skiver. Ha gulrotskivene i en kasserolle og hell på vann slik at det akkurat dekker. Kok under lokk til de er møre.
2. Sil av vannet og kjør dem sammen med smør i en blender eller med en stavmikser. Spe med fløte til du har en jevn og glatt puré. Smak til med kajennepepper, salt og sitronsaft.