Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrot med fetaostkrem

Ingredienser

  • 4 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 100 g fetaost
  • 4 ss rømme
  • 2 ss pistasjnøtter
  • 2 ss frisk persille
  • 2 ss olivenolje
Del

Gulrot med fetaostkrem

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulrot med fetaostkrem er en fin forrett når du ønsker noe lett og friskt på bordet. Her laget på samme måte som hasselbackpotet - som gjør gulroten ekstra saftig og god. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 100 g fetaost
  • 4 ss rømme
  • 2 ss pistasjnøtter
  • 2 ss frisk persille
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrell gulrot og skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.

  1. Sett gulrøttene i en smurt ildfast form, pensle med smør og krydre med salt og pepper. 
  2. Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 30 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på gulrøttene.
  3. Rør sammen fetaost, rømme, salt og pepper. 
  4. Finhakk pistasjnøtter og persille. 
  5. Ha fetaostkremen på en tallerken, etterfulgt av gulrøtter, pistasjnøtter, persille og olivenolje. 

Gulrot med fetaostkrem

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 23.03.2023 09:38:10