Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Ovnsbakt ribbe

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 2 kg ribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 6 stk. soltørkede tomater
  • 4 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 6 stk. sjalottløk i båter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 2 dl vann
  • 1 stk. lime , saft og skall
  • 1 glass hermetisk grillet paprika (av 290 g)
  • 10 stk. oliven

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 0,5 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
Del

Ovnsbakt ribbe med grønnsaker

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvis man velger å spise ribbe før eller etter selveste julaften, kan det kanskje være fristende å rocke opp ribba med litt spennende nye smaker. Her har vi tatt en spansk en og serverer ribba med saftige grønnsaker og potetmos med hvitløk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 2 kg ribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 6 stk. soltørkede tomater
  • 4 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 6 stk. sjalottløk i båter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 2 dl vann
  • 1 stk. lime , saft og skall
  • 1 glass hermetisk grillet paprika (av 290 g)
  • 10 stk. oliven

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 0,5 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 båter hvitløk

Slik gjør du

  1. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribba med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager .
  2. Forvarm stekeovnen til 230 °C.
  3. Bruk en skarp kniv og skjær igjennom der hvor ribbena er saget over på baksiden av ribba, slik at du får to eller tre ca. like store biter med ribbe.
  4. Legg ribbebitene i en langpanne med litt mellomrom. Hell vann i formen og kryst over saften fra en lime. Dekk formen med aluminiumsfolie og damp i ovnen i minst 45 minutter.
  5. Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i 1 1/2 time, eller til svoren er sprø.
  6. Vask, rens og skjær alle grønnsakene i grove biter. Legg dem rundt ribba i langpannen når det er ca. en time igjen av steketiden
  7. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Smak til med salt og grovmalt pepper.


Server den ovnsbakte ribba med grønnsakene og potetmos med hvitløk. Ha gjerne også en god grov sennep på bordet.

Ovnsbakt ribbe

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 04.12.2022 05:32:01