Lagre

Ingredienser

  • 2 kg ribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 6 stk. soltørkede tomater
  • 4 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 6 stk. sjalottløk i båter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 2 dl lys kraft eller vann
  • 1 stk. lime , saft og skall
  • 1 glass hermetisk grillet paprika (av 290 g)
  • 10 stk. oliven

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 0,5 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
Del

Ovnsbakt ribbe med grønnsaker

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvis man velger å spise ribbe før eller etter selveste julaften, kan det kanskje være fristende å «rocke» opp ribba med litt spennende nye smaker. Her har vi «tatt en spansk en» med saftige grønnsaker og potetpuré med hvitløk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 2 kg ribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 6 stk. soltørkede tomater
  • 4 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 6 stk. sjalottløk i båter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 2 dl lys kraft eller vann
  • 1 stk. lime , saft og skall
  • 1 glass hermetisk grillet paprika (av 290 g)
  • 10 stk. oliven

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 0,5 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 båter hvitløk

Slik gjør du

  1. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager .
  2. Forvarm stekeovnen til 230 °C.
  3. Bruk en skarp kniv og skjær igjennom der hvor ribbena er saget over på baksiden av ribba, slik at du får to eller tre ca. like store biter med ribbe.
  4. Legg ribbebitene i en langpanne med litt mellomrom. Hell kraft i formen og kryst over saften fra en lime. Dekk formen med aluminiumsfolie og damp i ovnen i minst 45 minutter.
  5. Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i 1 1/2 time, eller til svoren er sprø.
  6. Vask, rens og skjær alle grønnsakene i grove biter. Legg dem rundt ribba i langpannen når det er ca. en time igjen av steketiden
  7. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Smak til med salt og grovmalt pepper.


Server ovnsbakt ribbe med grønnsakene og potetpuré med hvitløk. Ha gjerne også en god grov sennep på bordet.

Ovnsbakt ribbe

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant