Ingredienser

  • 8 stk. tomat
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts provencekrydder
  • 4 ss olivenolje
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss griljermel
  • 1 ss sennep
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 dl revet hvitost
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

177kcal

Energi

12.4g

Fett

2.9g

Protein

13.4g

Karbohydrater

1.2mg

Jern

Del

Fylte tomater fra Provence

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tomater fylt med hvitløk, provencekrydder og annet godt er perfekt tilbehør til lammeretter eller på tapasbordet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 8 stk. tomat
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts provencekrydder
  • 4 ss olivenolje
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss griljermel
  • 1 ss sennep
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 dl revet hvitost
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

177kcal

Energi

12.4g

Fett

2.9g

Protein

13.4g

Karbohydrater

1.2mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten.
  2. Rør sammen salt, pepper, hvitløk, griljermel sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost.
  3. Stekes i ovnen sammen med for eksempel lammesadel eller annet kjøtt til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca 10 minutter på 225° C.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant