1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2. Vri av stilkene på åtte sjampinjonger og skjær av litt av toppen slik at de står støtt. Finhakk stilker og de to siste sjampinjongene.
3. Varm olje i en stekepanne og fres den finhakkede soppen sammen med sjalottløk, tørket fiken og bacon, i 2-3 minutter, eller til massen er myk og blank. Smak til med pepper, og ha i bladpersille.
I disse fylte sjampinjongene har vi brukt litt finhakket bacon, men det kan godt erstattes med for eksempel grovhakkede mandler om du vil ha en kjøttfri variant.
4. Fyll sjampinjongene med blandingen og dryss over griljermel. Legg sjampinjongene i en ildfast form og drypp over litt olivenolje. Sett formen midt i stekovnen i 10 - 12 minutter.
Lag gjerne brødkrumm selv av gammelt tørt brød. Tørk brødet i stekovnen og knus det fint. Oppbevar det i en glass med lokk.