Fruktsalat til jul
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En frisk og fargerik fruktsalat er ofte den perfekte avslutningen på et godt måltid. Med frukt og krydder som fiken, klementiner, røde epler, kanel og stjerneanis får fruktsalaten en smak av jul.
Ingredienser
porsjoner
Sukkerlake:
-
1 stk. vaniljestang -
0,5 dl sukker -
3 dl vann -
2 stk. stjerneanis -
1 stk. hel kanel
Fruktsalat:
-
2 stk. klementin -
2 stk. frisk fiken -
2 stk. rødt eple -
1 stk. pære -
1 stk. persimon -
125 g bjørnebær -
2 ss hakkede pecannøtter (kan sløyfes) -
1 dl tranebær
Slik gjør du
- Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv. Kok opp vann, sukker, vaniljestang og frø. Når sukkeret har løst seg opp, ha i tranebær og la dem trekke i laken noen minutter. Sett laken til avkjøling.
- Skrell klementin og skjær klementinbåtene i mindre biter. Ha dem i en bolle eller en skål.
- Skjær fiken og eple i båter, pære og persimon i terninger. Del bjørnebær i to og ha all frukten i skålen med klementiner. Vend alt forsiktig sammen.
- Hell over sukkerlaken og la frukten trekke litt i laken før servering. Dryss over grovhakkede pecannøtter før servering.
Til fruktsalaten kan du gjerne servere pisket krem, råkrem, vaniljesaus, vaniljekrem eller vaniljeis.