Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasjonsfruktterte

Pasjonsfrukt­terte

Ingredienser

1  porsjoner

Paibunn:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Pasjonsfruktfyll:

  • 2 dl pasjonsfruktjuice (tilsvarer saft av ca.8-10 pasjonsfrukt)
  • 2 stk. gelatinplater
  • 5 stk. egg
  • 125 g usaltet smør
  • 2 dl sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne paien er en sikker vinner! Den har et syrlig fyll med smak av pasjonsfrukt og en sprø og god paibunn. Herlig!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Paibunn:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Pasjonsfruktfyll:

  • 2 dl pasjonsfruktjuice (tilsvarer saft av ca.8-10 pasjonsfrukt)
  • 2 stk. gelatinplater
  • 5 stk. egg
  • 125 g usaltet smør
  • 2 dl sukker

Slik gjør du

1. Del en vaniljestang i to på langs, og skrap ut frø med en liten spiss kniv. Riv skall av sitron (kun det gule). Ha vaniljefrø og sitronskall i en foodprosessor sammen med mel, melis og smør og kjør det raskt sammen.Tilsett egg og kjør til deigen er passe samlet. Hell deigen over på kjøkkenbenken og kna den godt sammen. Pakk deigen godt inn og sett den kaldt i minimum 20 minutter.

2. Kjevle ut deigen mellom to bakepapirark til en leiv som er 2-3 mm tykk, ta bort bakepapiret og kle en paiform, 22 cm i diameter. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Paien stekes på 180 °C til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 12 minutter. Avkjøl. 

3. Del pasjonsfrukt i 2 og skrap ut innholdet. Bruk en stavmikser og blend pasjonsfruktkjøttet slik at det blir juice (ikke så mye at steinene går i stykker). Sil pasjonsfruktjuicen.

4. Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter.

5. Ha pasjonsfruktjuice, egg og sukker i en kjele. Kok opp på svak varme under stadig omrøring. Se til at det ikke svir seg. Klem ut vannet av gelatinen og tilsett den i blandingen når den har blitt tykk. Rør til gelatinen er løst opp og dra kjelen av platen. Avkjøl blandingen, men ikke så lenge at gelatinen har stivnet helt. 

6. Pisk inn smørterninger litt etter litt i den avkjølte blandingen og hell blandingen over i paiskallet. Sett paien kaldt til den stivner, minimum 2-3 timer. 

Pynt eventuelt med frisk pajonsfrukt rett før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 23.04.2024 10:38:17