Focaccia

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er et saftig og velsmakende italiensk brød som inneholder rikelige mengder med god olivenolje. Litt flaksalt og rosmarin på toppen gjør at det smaker himmelsk. Passer perfekt som tilbehør til annen mat og egner seg supert som nistebrød.

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g gjær
  • 6 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl olivenolje
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av langpanne

Til topping

  • 3 ss grovhakket frisk rosmarin
  • 1 ss flaksalt
  • 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
  2. Smør en langpanne med olje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
  3. Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.  
  4. Ringle over med olivenolje. Dryss på flaksalt og rosmarin.
  5. Stek brødet på 200 °C midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødet på rist, og skjær i biter før servering.
Mange liker å ha noen smaksrike ingredienser i sin focaccia. Oliven, soltørkede tomater, fetaost og urter smaker nydelig! Du kan også lage focaccia med blomstermotiv.
 
Vi har samlet de beste tapasoppskriftene våre på ett sted. Ta en titt, og la deg bli inspirert!