Julefocaccia med ribberull Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Italiensk type brød på en ny måte, og med massevis av julesmak. Brødet er enkelt å lage og passer perfekt til alle slags gjesteanledninger. «Spot on» for deg som har behov for en liten og litt annerledes førjulshygge. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 25 g fersk gjær 3 dl lunket vann 1 ss honning 1⁄2 ss salt 1⁄2 dl olivenolje 200 g valnøttkjerner 100 g friske tranebær 5 dl hvetemel Pålegg 4 stk salatblad 8 skiver ribberull Slik gjør du Smuldre gjær i en bakebolle, og tilsett resten av ingrediensene til focacciaen. Elt deigen lett til alt er blandet godt sammen. Deigen skal være ganske klissete og løs. Smør en 24 cm springform med olje og sett den på et stekebrett. Hell deigen i formen. Ha litt olje på hendene og trykk den godt ut i formen. La deigen få heve til dobbel størrelse. Dette tar rundt 60 minutter. Bruk fingertuppene og trykk dem lett ned i deigen for å få de karakteristiske hullene. Ringle over olivenolje og stek focacciaen på 200 °C midt i ovnen i ca. 25 minutter. Skjær focaccia i fire «kakestykker» og skjær hvert «kakestykke» i to. Legg på salat etterfulgt av ribberull og svisker. Sett på toppene.Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.