Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crostini med tartar og margbein

Crostini med tartar og marg

Ingredienser

porsjoner

Tartar:

  • 140 g indrefilet av storfe
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 300 g margbein av storfe (inkl. bein)
  • 16 stk. baguette i tynne skiver
  • 1 ss smør
  • 16 blader frisk estragon

Syltet gulrot:

  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk. laurbærblad
  • 3 stk. hel nellik
  • 0,5 ts gurkemeie
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3080 kcal
Fett 42 g
Protein 109 g
Karbohydrater 534 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Liker du tartar, er dette en variant du må prøve. Oksemarg gir ekstra dybde og løfter smaken av det møre oksekjøttet. Sprø baguette, frisk syre fra sylta gulrot og et fransk hint av fersk estragon gir god balanse i hver bit. En enkel og elegant rett som passer like godt som forrett som til et glass vin. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Tartar:

  • 140 g indrefilet av storfe
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 300 g margbein av storfe (inkl. bein)
  • 16 stk. baguette i tynne skiver
  • 1 ss smør
  • 16 blader frisk estragon

Syltet gulrot:

  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk. laurbærblad
  • 3 stk. hel nellik
  • 0,5 ts gurkemeie
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3080 kcal
Fett 42 g
Protein 109 g
Karbohydrater 534 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Er du mer fysen på den klassiske varianten av tartar? den finner du her! tartar.

Crostini med tartar og margbein

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB13 17.12.2025 06:14:01