Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blinis med fenalår

Blinis med fenalår

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 24 blinis

  • 10 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 175 g bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 2 dl seterrømme
  • 200 g fenalår
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 stilker hakkede friske urter , for eksempel oregano
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små blinis med fenalår er supre å servere som en enkel forrett eller som en liten munfull til aperitiffen. Om du finkutter fenalåret er det ikke mye som skal til for at alle skal få en smak. Husk å sette av nok tid til å la blinisrøren heve ordentlig!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 24 blinis

  • 10 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 175 g bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 2 dl seterrømme
  • 200 g fenalår
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 stilker hakkede friske urter , for eksempel oregano

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i lunken melk og visp inn hvetemel.
  2. Skill egget. Visp eggeplomme og salt inn i røren. Ta vare på eggehviten.
  3. Dekk røren med et klede og sett til heving på et lunt sted i 3-4 timer. Røren skal være tykk som en vaffelrøre.
  4. Stivpisk eggehvite og vend eggehvite og fløte inn i røren med en slikkepott. 
  5. Varm en stekepanne på middels varme med litt smør og sett røren på pannen med en spiseskje. Stek blinisene gylne på begge sider og avkjøl på rist. Blinisene skal ha en størrelse på ca 5-7 cm i diameter.
  6. Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør litt rømme på hver. 
  7. Skjær fenalår i små terninger og fordel på blinisene. Finhakk rødløk og legg litt på hver blini. Pynt med friske urter og server.

Blinis skiller seg fra våre norske lapper ved at de tradisjonelt lages med bokkhvetemel og gjær, og toppes med den fete rømmen smetana, kaviar og hakket løk.

Blinisene kan toppes på mange ulike måter og er en fin måte å få brukt opp små rester  på en lekker måte. Rømmen kan byttes ut med gresk yoghurt eller kremost, fenalår kan erstattes av spekeskinke, røkelaks eller gravlaks, og rødløk kan varieres med for eksempel gressløk, vårløk eller finhakket purre. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 14:27:25