Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havrescones med okserull

Havrescones med okserull

Ingredienser

porsjoner
  • 340 g hvetemel
  • 100 g havremel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl lettmelk
  • 3 ss lettkokte havregryn

Srirachamajones

  • 6 ss majones
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Pålegg

  • 12 skiver okserull
  • 3 stk. hel sylteagurk skåret i skiver på langs
  • 125 g ferdig vasket ruccula
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vi har lange tradisjoner for påleggsruller i Norge og okserull er en av de mest populære, særlig mot juletider. Her serveres den på nystekte havrescones sammen med sirachamajones, som gir en fyldig og «spicy twist».

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 340 g hvetemel
  • 100 g havremel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl lettmelk
  • 3 ss lettkokte havregryn

Srirachamajones

  • 6 ss majones
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Pålegg

  • 12 skiver okserull
  • 3 stk. hel sylteagurk skåret i skiver på langs
  • 125 g ferdig vasket ruccula

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. 
    Om du ikke får tak i havremel, kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt.
     
  3. Ha i rapsolje og melk. Rør deigen lett sammen, deigen vil være litt klissete.  
  4. Ha deigen på midten av en stekeplate med bakepapir. Form og trykk ut deigen til den har en rektangulær form, ca 25x15 cm. 
  5. Bruk en kniv og skjær rektangelen i seks like firkantede deler, men ikke skjær helt igjennom. Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Lag srirachamajones: bland majones og sriracha.
  6. Del hver scones i to på midten. Smør på sirachamajones og legg på ruccula, okserull, sylteagurk og pecannøtter.

Utviklet i samarbeid med
Opplysningskontoret for brød og korn 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 22:10:30