Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chairo Stew - Gryterett fra Bolivia

Chairo Stew - Gryterett fra Bolivia

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. gulrot
  • 6 stk. små potet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. hermetisk maiskolbe
  • 2 dl frosne erter
  • 2 dl hvite bønner (ferdig kokt)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket bladpersille
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet, sort pepper

Evt.

  • 1 ss maisenna
  • 0,5 dl kaldt vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell gryterett hvor alle ingrediensene koker med kjøttet og sammen gir en fabelaktig god smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. gulrot
  • 6 stk. små potet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. hermetisk maiskolbe
  • 2 dl frosne erter
  • 2 dl hvite bønner (ferdig kokt)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket bladpersille
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet, sort pepper

Evt.

  • 1 ss maisenna
  • 0,5 dl kaldt vann

Slik gjør du

  1. Del lammekjøttet i store terninger, legg det i en kjele hell over vann. Kok opp og senk så varmen. La kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 1 time. Skum av underveis.
  2. Skrell gulrøtter og poteter, del gulrøttene i terninger og potetene i båter. Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet og la det trekke videre til grønnsakene er møre.
  3. Hakk løken og del maiskolbene i 8 biter. Tilsett i gryten sammen med erter, bønner, oregano og persille. La det trekke i ca. 10 minutter til alt er gjennomvarmt.
  4. Smak til med salt og pepper og jevnt eventuelt med maizena utrørt i kaldt vann. Dryss eventuelt over finahakket frisk persille før servering.
Tips: I stedenfor maiskolber kan du også bruke minimais, frisk eller hermetisk.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 11:17:56