Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Afrikansk lammegryte

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 stk. aubergine
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ss korianderfrø
  • 0,5 ts spisskummenfrø
  • 2 ts revet muskatnøtt
  • 3 ss olje
  • 3 stk. rød chili finhakket
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

719 kcal

Energi

43.1 g

Fett

53.9 g

Protein

26.7 g

Karbohydrater

5.9 mg

Jern

Del

Afrikansk lammegryte

(5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En nydelig gryterett med eksotiske krydder. Smaker godt en kald vinterdag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 stk. aubergine
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ss korianderfrø
  • 0,5 ts spisskummenfrø
  • 2 ts revet muskatnøtt
  • 3 ss olje
  • 3 stk. rød chili finhakket
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

719 kcal

Energi

43.1 g

Fett

53.9 g

Protein

26.7 g

Karbohydrater

5.9 mg

Jern

Slik gjør du

  1. Knus korianderfrø og spisskummenfrø i en morter. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.
  2. Brun kjøttet gyllent i olje. Del auberginene i terninger og stek sammen med kjøttet i 2 minutter under omrøring. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater. Demp varmen og la gryta trekke i ca. 1 time ved kokepunktet.
  3. Tilsett kikerter og la retten trekke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille og koriander til slutt.

Server med couscous eller ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 23.03.2023 14:42:11