Pai med skogsbær og hagebær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Små porsjonspaier fylt med eggekrem og friske skogs- og hagebær er en herlig dessert. Bruk fantasien og varier, pynt og topp paiene med det du selv skulle ønske. 

Ingredienser

  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 ss vann

Eggekrem:

  • 1 stk vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 6 stk eggeplomme
  • 85 g sukker
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • eventuelt 2 bunt frisk rosmarin

  • ca. 1000 g jordbær og andre assorterte sesongbær

Slik gjør du

  1. Ha mel, sukker og smør i en foodprosessor. Tilsett eggeplommer og vann. Kjør til deigen er fast. Pakk den i plast og sett kaldt i 20 minutter.
  2. Kjevle ut deigen til en leiv og kle paiformene. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formene kaldt i 10 minutter. Paiene stekes på 180 °C i ca. 12 minutter.
  3. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, kremfløte, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Rør hele tiden og varm sausen til kokepunktet. Sausen vil skille seg hvis den koker. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen.
  4. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens, om det trengs. Ta eventuelt ut rosmarinen. Avkjøl i kaldt vann. (legg plastfilm over helt ned over kremen for å unngå snerk)
  5. Fyll paiene med eggekrem og avslutt med bær på toppen. Bruk de bærene du selv vil ha. Blåbær, jordbær, bringebær, bjørnebær og rips anbefales.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.