Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Blåbærfromasj

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 25 g sukker
  • 5 dl fløte
  • 3 dl blåbærsyltetøy
  • 3 stk. gelatinplater
  • 125 g blåbær
  • 3 ss frisk mynte
Del

Blåbærfromasj

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fromasj er en luftig og herlig delikat dessert. Denne lekre blåbærfromasjen er nydelig, og kan serveres i porsjonsglass eller i en dessertskål.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 25 g sukker
  • 5 dl fløte
  • 3 dl blåbærsyltetøy
  • 3 stk. gelatinplater
  • 125 g blåbær
  • 3 ss frisk mynte

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i sju minutter.
  2. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Vend inn blåbærsyltetøy.
  3. Pisk fløten til krem til den blir luftig og myk.
  4. Smelt gelatinen i en liten kjele med et par teskjeer vann og tilsett dette i eggedosisen.
  5. Vend inn kremen.
  6. Fordel blandingen i porsjonsglass eller i en bolle. Sett på kjøl i minst to timer så den får satt seg.
  7. Pynt med blåbær og mynte. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2022 12:51:52