Ingredienser

  • 3 stk. egg
  • 25 g sukker
  • 5 dl fløte
  • 3 dl blåbærsyltetøy
  • 3 stk. gelatinplater
  • 125 g blåbær
  • 3 ss frisk mynte
Del

Blåbærfromasj

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fromasj er en luftig og herlig delikat dessert. Denne lekre blåbærfromasjen er nydelig, og kan serveres i porsjonsglass eller i en dessertskål.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3 stk. egg
  • 25 g sukker
  • 5 dl fløte
  • 3 dl blåbærsyltetøy
  • 3 stk. gelatinplater
  • 125 g blåbær
  • 3 ss frisk mynte

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i sju minutter.
  2. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Vend inn blåbærsyltetøy.
  3. Pisk fløten til krem til den blir luftig og myk.
  4. Smelt gelatinen i en liten kjele med et par teskjeer vann og tilsett dette i eggedosisen.
  5. Vend inn kremen.
  6. Fordel blandingen i porsjonsglass eller i en bolle. Sett på kjøl i minst to timer så den får satt seg.
  7. Pynt med blåbær og mynte. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant