Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff surf and turf

Biff surf and turf

Ingredienser

porsjoner

Choronsaus:

  • 4 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 3 cl vineddik eller estragoneddik
  • 0,75 dl vann
  • 4 stk. eggeplomme
  • 330 g smeltet smør
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • 1 ss finhakket frisk kjørvel
  • 1 ss tørket estragon
  • ca. 1 ss tomatpuré , frest i panne og avkjølt
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1061 kcal
Fett 86 g
Protein 66 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Surf and turf er en gammel, elsket klassiker som antakelig har sine røtter i den amerikanske østkysten. Surf'en består oftest av hummer, krabbe eller kamskjell, og turf'en er gjerne en mør biff av indre- eller ytrefilet. Her har vi kombinert biff og krabbe, og servert med choronsaus er dette “close to heaven”!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Choronsaus:

  • 4 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 3 cl vineddik eller estragoneddik
  • 0,75 dl vann
  • 4 stk. eggeplomme
  • 330 g smeltet smør
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • 1 ss finhakket frisk kjørvel
  • 1 ss tørket estragon
  • ca. 1 ss tomatpuré , frest i panne og avkjølt
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1061 kcal
Fett 86 g
Protein 66 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis sausen skulle skille seg, kan du begynne på nytt med en eggeplomme i en skål og spe sakte med den skilte sausen mens du pisker kraftig. Sausen kan lages før gjestene kommer og holdes varm over vannbad (ca. 60 °C). Hvis du ønsker å forenkle sausen kan du fint bruke bearnaisesaus på pose og røre inn dampet tomatpuré mot slutten.

Anrett biffene på tallerken eller fat, med nykokte aspargesbønner og choronsaus, og toppet med en krabbeklo.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB15 19.07.2025 00:51:00