Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hummer og biff med Renée og Mette

Surf and turf med hummer og biff

Ingredienser

4  porsjoner

Tilberedning av hummer:

  • 2 stk. hummer

Hummersuppe:

  • 4 ss nøytral olje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. løk
  • 100 g fennikel
  • 100 g stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 2 dl konjakk
  • 4 dl hvitvin
  • 1,5 l melk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss ketchup
  • 200 g kaldt smør

Garnityr til suppen:

  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. fennikel
  • 1 dl finhakket frisk gressløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 stk. hummerhale

Tørrmodnet T-bone-steak:

  • 1 kg t-benstek
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 potte frisk timian
  • 50 g smør
  • 1 stk. sitron

Honningvinaigrette:

  • 2 ss honning , gjerne lynghonning
  • 1 ss dijonsennep
  • saft av 1 stk. klementin
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Grønnkålsalat:

  • 100 g mandler
  • 1 pose grønnkål
  • 1 pose rosenkål
  • 5 dl frityrolje
  • 1 pose tørkede tranebær

Mac and cheese med hummer:

  • 200 g stor makaroni
  • 60 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 140 g revet parmesan
  • 2 ss dijonsennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 100 g hummerkjøtt fra klør
  • 1 ss sitronsaft

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

For superkokkene Reneé Fagerhøi fra Bula og Mette Beate Evensen fra tidligere Røst i Trondheim er valget av julemat klart. De vil ha surf and turf med hummer og en juicy T-bone steak! Dette er en av de fantastiske julematoppskriftene som er laget av norske toppkokker i anledning Matprat sitt 20 års jubileum. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Tilberedning av hummer:

  • 2 stk. hummer

Hummersuppe:

  • 4 ss nøytral olje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. løk
  • 100 g fennikel
  • 100 g stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 2 dl konjakk
  • 4 dl hvitvin
  • 1,5 l melk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss ketchup
  • 200 g kaldt smør

Garnityr til suppen:

  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. fennikel
  • 1 dl finhakket frisk gressløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 stk. hummerhale

Tørrmodnet T-bone-steak:

  • 1 kg t-benstek
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 potte frisk timian
  • 50 g smør
  • 1 stk. sitron

Honningvinaigrette:

  • 2 ss honning , gjerne lynghonning
  • 1 ss dijonsennep
  • saft av 1 stk. klementin
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Grønnkålsalat:

  • 100 g mandler
  • 1 pose grønnkål
  • 1 pose rosenkål
  • 5 dl frityrolje
  • 1 pose tørkede tranebær

Mac and cheese med hummer:

  • 200 g stor makaroni
  • 60 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 140 g revet parmesan
  • 2 ss dijonsennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 100 g hummerkjøtt fra klør
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

Hummer og biff med Renée og Mette

Tilberedning av hummer

trinn du kan merke av

Hummersuppe: 

 

Tørrmodnet T-bone steak:

 

Honningvinaigrette: 

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

 

Grønnkålsalat: 

Denne salaten passer også perfekt til nyttårskalkun!

 

Hummer mac and cheese:

Server med en god Champagne, gjerne vintage blanc de noir eller pinot noir. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB12 21.05.2025 00:31:36