Bakt sellerirot

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Bakt sellerirot er et kjempegodt tilbehør som passer godt til mange forskjellige retter - både kjøtt og vegetar. I denne oppskriften er den laget på samme måte som hasselbackpotet, da blir den ekstra saftig og god. 

Ingredienser

  • 3 stk. sellerirot
  • 1 ss smør
  • 1 ss pistasjnøtter
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

  1. Skrell sellerirot og skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen.

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.

  1. Ha pastinakk i en smurt ildfast form, pensle med smør og krydre med salt og pepper. 
  2. Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 30 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på selleriroten.
  3. Finhakk pistasjnøtter og persille. 
  4. Server bakt sellerirot med pistasj og persille. 

Bakt sellerirot

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.