Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt pastinakk

Ingredienser

  • 4 stk. pastinakk
  • 1 ss smør
  • 1 ss pistasjnøtter
  • 1 ss frisk persille
Del

Bakt pastinakk

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bakt pastinakk er et kjempegodt tilbehør som passer godt til mange forskjellige retter - både kjøtt og vegetar. I denne oppskriften er den laget på samme måte som hasselbackpotet, da blir den ekstra saftig og god. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. pastinakk
  • 1 ss smør
  • 1 ss pistasjnøtter
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

  1. Skrell pastinakk og skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen.

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.

  1. Sett pastinakk i en smurt ildfast form, pensle med smør og krydre med salt og pepper. 
  2. Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 30 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på pastinakken.
  3. Finhakk pistasjnøtter og persille. 
  4. Server bakt pastinakk med pistasj og persille. 

Bakt pastinakk

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB14 31.03.2023 07:37:49