Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Multeglasert ytrefilet av rein med bakte beter og syltet kantarell

Multeglasert ytrefilet av rein med bakte beter og syltet kantarell

Ingredienser

4  porsjoner

Syltet kantarell:

  • 100 g fersk kantarell
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 0,5 dl vann
  • 4 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tyttebærgelé:

  • 300 g tyttebær
  • 1,5 dl vann
  • 100 g sukker
  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 ts agar agar

Viltsaus:

  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 20 g gulrot , i små terninger
  • 20 g sellerirot , i små terninger
  • 1 ss smør
  • 0,5 dl balsamicoeddik
  • 1 dl rødvin
  • 5 dl viltkraft kokt på rein, eventuelt viltfond
  • 2 dl kremfløte
  • 2 stk. knuste einebær
  • 2 stilker frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Gulrotkrem:

  • 500 g gulrot
  • 25 g smør
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • saft av 0,25 stk. sitron

Bakte beter:

  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. polkabete
  • 1 stk. hvitbete
  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann
  • 2 ss smør til damping

Gulløye fylt med røkt reinhjerte:

  • 8 stk. gulløye
  • 50 g varmrøkt reinsdyrhjerte , evt. tørket reinsdyrkjøtt
  • 1 dl kremfløte
  • 20 g smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1209 kcal
Fett 64 g
Protein 61 g
Karbohydrater 87 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Med denne retten gikk Matlaget Nordpå bestående av kokken Gunnar Jensen fra vertshuset Skarven i Tromsø, driftssjef Tommy Dalheim fra Nordlaks AS og Åse Vøllestad fra Fylkesmannens landbruksavdeling i Finnmark av med seieren i konkurransen Årets matlag 2012 i Det Norske Måltid.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Syltet kantarell:

  • 100 g fersk kantarell
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 0,5 dl vann
  • 4 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tyttebærgelé:

  • 300 g tyttebær
  • 1,5 dl vann
  • 100 g sukker
  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 ts agar agar

Viltsaus:

  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 20 g gulrot , i små terninger
  • 20 g sellerirot , i små terninger
  • 1 ss smør
  • 0,5 dl balsamicoeddik
  • 1 dl rødvin
  • 5 dl viltkraft kokt på rein, eventuelt viltfond
  • 2 dl kremfløte
  • 2 stk. knuste einebær
  • 2 stilker frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Gulrotkrem:

  • 500 g gulrot
  • 25 g smør
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • saft av 0,25 stk. sitron

Bakte beter:

  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. polkabete
  • 1 stk. hvitbete
  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann
  • 2 ss smør til damping

Gulløye fylt med røkt reinhjerte:

  • 8 stk. gulløye
  • 50 g varmrøkt reinsdyrhjerte , evt. tørket reinsdyrkjøtt
  • 1 dl kremfløte
  • 20 g smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1209 kcal
Fett 64 g
Protein 61 g
Karbohydrater 87 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Dersom du ikke har agar, kan du tilsette et par ekstra plater gelatin.
Dersom du bruker konsentrert viltkraft/viltfond bør ikke sausen reduseres for mye, da blir dem veldig salt.

Anrett på varme tallerkner, og server med en gang.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB15 23.03.2025 05:47:25