Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Amandines

Amandines

Ingredienser

porsjoner
  • 80 g smør
  • 80 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 25 g maisenna
  • 110 g malte mandler

Vaniljekrem:

  • 2,5 dl melk
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • 25 g maisenna

Ved servering:

  • ca. 500 g friske bær
  • 10 stk. marengs (pikekyss)
  • 10 blader frisk sitronmelisse
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Små mandelkaker servert med pisket krem og friske bær er en perfekt avslutning på et godt måltid.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 80 g smør
  • 80 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 25 g maisenna
  • 110 g malte mandler

Vaniljekrem:

  • 2,5 dl melk
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • 25 g maisenna

Ved servering:

  • ca. 500 g friske bær
  • 10 stk. marengs (pikekyss)
  • 10 blader frisk sitronmelisse

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, maisenna og malte mandler.
  2. Kok opp melk og sukker til vaniljekrem. Bland resten av ingrediensene sammen i en bolle. Hell den varme melken over i eggeblandingen, og ha alt tilbake i kjelen. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Avkjøl.
  3. Bland vaniljekremen i mandelblandingen. Fordel røren i 12 små former og stek ved 170 °C til kakene er gylne, 30-40 minutter.

Pynt kakene med friske bær, pikekyss og sitronmelisse ved servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB13 27.09.2023 17:21:21