Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Linsekake

Linsekake

Ingredienser

10  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 ss sukker
  • 2 stk. eggeplomme
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Vaniljekrem

  • 4 dl melk
  • 1 stk. vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 6 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Under dette lokket skjuler det seg en nydelig eggekrem med vanilje. Mmmm....

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 ss sukker
  • 2 stk. eggeplomme
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Vaniljekrem

  • 4 dl melk
  • 1 stk. vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 6 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommer, mel og bakepulver. Elt deigen sammen, pakk den godt inn og legg den i kjøleskapet mens fyllet lages.
  2. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl i kaldt vann.
  3. Klem 2/3 av deigen ut i en rund form på 22 cm. Fordel vaniljekremen over og kjevle ut resten av deigen som lokk.
  4. Stek kaken ved 200 °C i ca. 30 minutter til den er gyllen og ferdig stekt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 26.04.2024 09:50:42