Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kandisert ingefær

Kandisert ingefær

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon blir ca. 700 g ferdig kandisert ingefær

  • 1 kg frisk ingefær
  • 500 g sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i ingefær, har du garantert sansen for hjemmelaget kandisert ingefær! Som ekstrabonus får du en deilig ingefærsirup som kan brukes i teen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon blir ca. 700 g ferdig kandisert ingefær

  • 1 kg frisk ingefær
  • 500 g sukker

Slik gjør du

  1. Skrell ingefær. Det gjør du enklest ved å brekke den i biter og skrape av skallet med en liten kniv eller skje.
  2. Skjær ingefæren i 3-5 mm tynne skiver eller strimler og ha dem i en kjele. Hell på vann til det står 2-3 cm over ingefæren og kok opp. Senk varmen litt og kok i 30 minutter.
  3. Hell ingefær i et dørslag og ta vare på kokevannet. Mål opp kokevannet og tilsett like mye sukker. Ha ingefær tilbake i kjelen og kok opp på nytt. Senk varmen og la ingefæren småkoke i sukkerlaken til den er helt myk og begynner å bli blank og transparent.
  4. Løft ingefæren over i et dørslag og la den renne godt av seg. Ta vare på laken (bruk den for eksempel i te eller drinker).
  5. Ha sukker i en vid skål eller langpanne og vend ingefærbitene i sukkeret til de er helt dekket. Legg dem over på et bakepapir og la dem tørke noen timer.

Oppbevar de kandiserte ingefærene i tett pose eller glass. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 07:56:10