Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Kandisert ingefær

Ingredienser

1 porsjon blir ca. 700 g ferdig kandisert ingefær

  • 1 kg frisk ingefær
  • 500 g sukker
Del

Kandisert ingefær

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i ingefær, har du garantert sansen for hjemmelaget kandisert ingefær! Som ekstrabonus får du en deilig ingefærsirup som kan brukes i teen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1 porsjon blir ca. 700 g ferdig kandisert ingefær

  • 1 kg frisk ingefær
  • 500 g sukker

Slik gjør du

  1. Skrell ingefær. Det gjør du enklest ved å brekke den i biter og skrape av skallet med en liten kniv eller skje.
  2. Skjær ingefæren i 3-5 mm tynne skiver eller strimler og ha dem i en kjele. Hell på vann til det står 2-3 cm over ingefæren og kok opp. Senk varmen litt og kok i 30 minutter.
  3. Hell ingefær i et dørslag og ta vare på kokevannet. Mål opp kokevannet og tilsett like mye sukker. Ha ingefær tilbake i kjelen og kok opp på nytt. Senk varmen og la ingefæren småkoke i sukkerlaken til den er helt myk og begynner å bli blank og transparent.
  4. Løft ingefæren over i et dørslag og la den renne godt av seg. Ta vare på laken (bruk den for eksempel i te eller drinker).
  5. Ha sukker i en vid skål eller langpanne og vend ingefærbitene i sukkeret til de er helt dekket. Legg dem over på et bakepapir og la dem tørke noen timer.

Oppbevar de kandiserte ingefærene i tett pose eller glass. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 01.02.2023 19:34:19