Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sunnere marsipan alternativ 2

Sunnere marsipan

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g mandler
  • 90 g tørkede dadler
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag marsipan søtet med dadler – et sunnere alternativ til julemarsipanen. Vi har smakt til vår sunne marsipan med litt finrevet appelsinskall, som setter en ekstra spiss på smaken.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g mandler
  • 90 g tørkede dadler
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 24 marsipankuler.
  1. Skåld mandlene ved å legge dem i kokende vann i 2-3 minutter. Klem dem ut av det brune skallet og tørk dem godt.
  2. Mal mandlene i hurtigmikser til de er helt finmalt.
  3. Del dadler i to og fjern steinen. Skjær frukten i mindre biter og ha dem i hurtigmikseren sammen med mandlene. Kjør mikseren til dadlene er helt most og blandet med mandlene. Tilsett noen dråper vann om massen virker litt tørr.
  4. Ta massen ut av mikseren og bland inn revet appelsinskall. Form den til små kuler.

Oppbevar kulene i tett boks i kjøleskapet. 

Kulene kan dyppes i smeltet sjokolade eller rulles i hakkede nøtter. Du kan også blande inn hakkede tørkede tranebær eller hakkede pistasjnøtter i marsipanmassen før den rulles til kuler.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2024 21:36:29