Ingredienser

  • 1 stk. pitabrød
  • 1 stk. avokado
  • 100 g bacon i terninger
  • 1 dl hermetiske kikerter
  • 1 ts sitronsaft eller limesaft
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 125 g frisk ananas
Del

Pitabrød med guacamole

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Avokado og bacon passer som hånd i hanske, og i et pitabrød til matboksen blir det heller ikke feil. Denne oppskriften er med hjemmelaget guacamole, men du kan også kjøpe ferdig. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. pitabrød
  • 1 stk. avokado
  • 100 g bacon i terninger
  • 1 dl hermetiske kikerter
  • 1 ts sitronsaft eller limesaft
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 125 g frisk ananas

Slik gjør du

1. Hell vannet av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Ha dem over i en ildfast form sammen med bacon, og ha dem i stekeovnen på 200 °C, til baconet er ferdig stekt og sprøtt.

2. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft.Smak til med salt og pepper.

3. Dypp pitabrødet i vann og varm det i brødrister eller ovn. Avkjøl. Del pitabrødet i to. Ha guacamolen i hver halvdel, og fordel bacon og kikerter over. Ha brødene i matboksen.

3. Rens og skjær anananas i biter. Ha over sitronsaften og legg på et par mynteblader. Ha det i en egen liten beholder og nyt noe litt søtt og litt sunt som en avslutning på lunsjen eller turmaten. 


Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant