Spinatrulade med røkt ørret

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Smørbrødkaker er i vinden, men denne varianten vil ganske sikkert vekke ekstra oppsikt! En grønn rullekake med deilig smak av spinat, fylt med røkt ørret og kremost med masse urter. Server til lunsj eller som en liten kveldsrett, eller som en av flere retter på buffetbordet. 

Ingredienser

6

  • 300 g frossen spinat eller nesle
  • 1 bunt frisk gressløk eller to vårløk
  • 4 stk egg
  • 1 dl fløte
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Fyll:

  • 200 g kremost lett
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 12 pakke ruccula
  • 1 boks karse
  • 200 g røkt ørret eller røkt laks
  • 2 ss rosépepper
  • revet skall av 1 stk sitron
  • 12 ts salt , gjerne urtesalt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett. Tin spinat (gjerne i mikro), ha den over i en fin sil og klem ut så mye væske som mulig. Finhakk gressløk eller vårløk.
  2. Skill eggene i hviter og plommer. Bland eggeplommene med spinat, gressløk/vårløk, fløte, hvetemel, salt og pepper.
  3. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i massen.
  4. Hell røren i langpannen og bruk en slikkepott til å bre den ut i et jevnt lag. Stek midt i ovnen i 15 minutter.
  5. Legg bakepapir på toppen av kaken, og plasser en rist over. Bruk grytekluter og vend brettet opp-ned, slik at kaken blir liggende på risten. Avkjøl helt. Trekk forsiktig bakepapiret av kaken.
  6. Fyll: Rør sammen kremost og yoghurt. Finhakk ruccola og bland inn i ostemassen sammen med karse, halvparten av rosépepper og revet sitronskall. Smak til med salt og pepper.
  7. Smør osteblandingen jevnt ut over kaken og fordel skiver av røkt ørret over.
  8. Rull kaken sammen til en tett rull og pakk den inn i bakepapir eller plastfolie. Oppbevar kaldt slik at ruladen kan sette seg ordentlig, gjerne over natten.
  9. Skjær ruladen i pene skiver og anrett på tallerken eller fat, og pynt med resten av rosépepperen og revet sitronskall. 
    Ruladen kan varieres på mange måter ved å gjøre endringer i fyllet. Bytt ut røkt ørret med røkelaks, eller bruk spekeskinke, fenalår eller røkt skinke. Ostekremen kan smakes til med andre friske urter som basilikum, dill eller persille og gjøres tøffere med hvitløk eller kajenne.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.