Lammeskav- og makaronigrateng

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lammeskav er kjekt å ty til når du skal lage noe godt og kjapt i hverdagen. Her har vi krydret kjøttet med spisskummen og kanel, som gir assosiasjoner til nordafrikanske retter. 

Ingredienser

  • 250 g makaroni
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 400 g lammeskav
  • 3 dl kokevann fra makaronien
  • 2 ss tomatpuré
  • 12 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss hakket frisk mynte eller persille
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 150 g revet hvitost
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 12 ss margarin til smøring av formen

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 190 °.
  2. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Ta vare på noe av kokevannet. Skyll makaronien med kaldt vann og la den renne godt av seg. Sett til side.
  3. Hakk løk og hvitløk.
  4. Varm olje i en stekepanne og fres løk og hvitløk mykt og blankt. Ha i lammeskav og stek til det har fått litt farge. Tilsett tomatpuré og pastavann. Krydre med salt, pepper, spisskummen og kanel. La det hele koke til væsken nesten har kokt inn. Bland inn hakket mynte.
  5. Smelt smør i en liten kjele og tilsett mel. Spe med melk under stadig visping. Kok opp og smak til med litt salt og pepper. Bland inn det meste av osten – spar litt til å strø på toppen.
  6. Vend den kokte makaronien inn i sausen.
  7. Smør en ildfast form med litt margarin og hell halvparten av makaronien i formen. Fordel kjøttsausen over, og topp med resten av makaronien. Dryss over resten av osten og sett formen midt i ovnen i ca. 25 minutter, til toppen er gyllen.
  8. Server rykende varm, gjerne med en grønn salat.
Pastavannet inneholder stivelse fra pastaen, og fungerer som en jevning i kjøttsausen. Bytt ut kanel og spisskummen med for eksempel oregano eller andre urter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.