Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lammeskav - og makaronigrateng

Ingredienser

  • 250 g makaroni
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g lammeskav
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl kokevann fra makaronien
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss hakket frisk mynte eller persille
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 300 g revet hvitost
  • 0,5 ss margarin til smøring av formen
Del

Lammeskav- og makaronigrateng

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en god oppskrift på grateng med lammeskav og makaroni som hele familien vil like. Vi har krydret kjøttet med spisskummen og kanel, som gir assosiasjoner til nordafrikanske retter. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 250 g makaroni
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g lammeskav
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl kokevann fra makaronien
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss hakket frisk mynte eller persille
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 300 g revet hvitost
  • 0,5 ss margarin til smøring av formen

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gratengen rykende varm, gjerne med en grønn salat.

Pastavannet inneholder stivelse fra pastaen, og fungerer som en jevning i kjøttsausen. Bytt ut kanel og spisskummen med for eksempel oregano eller andre urter.
 
Lammeskav - og makaronigrateng

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 03.02.2023 17:04:28