Lagre

Ingredienser

  • 600 g potet
  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. purre
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 3 kvister frisk timian
  • 2 kvister frisk oregano
  • 4 ss olivenolje
  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss hvetemel
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Lammegryte med urter

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Noen av de store grønnsakene, som løk, gulrot, purre og sellerirot, blir sammen med smakfult norsk lammekjøtt til en klassisk lammegryte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 600 g potet
  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. purre
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 3 kvister frisk timian
  • 2 kvister frisk oregano
  • 4 ss olivenolje
  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss hvetemel
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell poteter, gulrot, løk og sellerirot. Rens purre. Skjær alle grønnsakene i grove biter.
  2. Bind en krydderbukett av de friske urtene.
  3. Ha halvparten av oljen i en gyte. Brun kjøttet i gryta, og dryss mel over. Tilsett salt, pepper, rosmarin, hvitløk, vann og krydderbuketten. La det småkoke i en times tid.
  4. Varm resten av oljen i en annen gryte. Brun grønnsakene i kjelen, slik at de får en lett farge, og ha dem over i kjelen med kjøtt. 
  5. La det småkoke til grønnsakene og kjøttet er mørt.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant