Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt klippfisk

Slik vanner du ut klippfisk

De fleste pakkene med tørket klippfisk har fremgangsmåte for utvanning. Følg den eller som forklart her.

  • Skjær fisken i passe store stykker, ca. 5 cm.
  • Skyll stykkene godt i rennende vann for å fjerne løst salt. Legg dem over i en romslig bøtte eller balje og fyll på godt med kaldt, rent vann. Pass på at all fisken er under vann.
  • Sett bøtten/baljen kaldt (helst i kjøleskap)
  • Skift vann 1-2 ganger i døgnet.
  • Tynne stykker trenger kortere utvanningstid enn tykke stykker. 1 døgn pr. centimeter tykkelse på fiskestykkene er en tommelfingerregel.
  • Fisken øker ca. 35 % i vekt i løpet av utvanningen.
  • Klippfisk til steking, baking og grilling bør vannes ut noe lenger enn den som skal brukes til bacalao. Jo lenger den vannes ut, jo mindre salt blir den.
  • Fjern skinnet ved å trekke det av fiskestykkene. Bein kan skjæres eller nappes ut.
  • Ferdig utvannet klippfisk må behandles som fersk fisk. Den kan godt fryses.

Sist oppdatert: mandag 4. april 2016

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 23.04.2024 19:28:51