Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plukkfiskravioli

Plukkfiskravioli

Ingredienser

porsjoner

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel , durumhvete eller pastamel
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 200 g potet
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • 50 g purre helst den grønne delen
  • 250 g torsk renset for ben og skinn
  • 0,15 ts revet muskatnøtt
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Garnityr:

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 611 kcal
Fett 33 g
Protein 31 g
Karbohydrater 43 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ravioli fylt med en blanding av potet, purre og kokt torsk smaker overraskende godt, og kan ansees som en moderne tolkning av en god gammeldags norsk klassiker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel , durumhvete eller pastamel
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 200 g potet
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • 50 g purre helst den grønne delen
  • 250 g torsk renset for ben og skinn
  • 0,15 ts revet muskatnøtt
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Garnityr:

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 611 kcal
Fett 33 g
Protein 31 g
Karbohydrater 43 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hjemmelaget pasta 3a
Hjemmelaget pasta 3b
Hjemmelaget pasta 3c
Hjemmelaget pasta 3d
Hjemmelaget pasta 3e
Hjemmelaget pasta 3f
Hjemmelaget pasta 3g
Hjemmelaget pasta 3h
Hjemmelaget ravioli 3k
Hjemmelaget ravioli 3l
Hjemmelaget ravioli 3m

Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!

Server straks på varme tallerkener og dryss gjerne over litt nyrevet parmesan.

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14470, server:MP-PRD-WEB12 13.06.2025 21:44:48