Kedgeree

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kedgeree - krydret ris med røkt fisk og egg - er en gammel britisk rett med røtter i India, og tradisjonelt servert til frokost (!), og kan serveres både kald og varm. Vi lager den med røkt torsk, og kombinasjonen av røkt fisk og krydret ris er helt nydelig!

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 400 g røkt torsk , kolje eller blåkveite
  • 250 g basmatiris
  • 4 stk. egg
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. hel kardemomme , knust
  • 4,5 dl vann
  • 2 ss finkuttet bladpersille

Slik gjør du

  1. Legg den røkte torsken på bakepapir på et stekebrett og bak den i midt i ovnen på 180 °C i 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
  2. Ha risen i et dørslag og skyll den i flere vann. La den renne godt av seg.
  3. Kok eggene i 9-12 minutter. Avkjøl og skrell dem.
  4. Finhakk løk.
  5. Varm en sauteringspanne eller stekepanne med høy kant og smelt smøret i pannen.
  6. Fres løken til den er myk og blank. Tilsett koriander, gurkemeie, karri, kanel og kardemomme og la det frese med løken et par minutter, til det begynner å dufte.
  7. Tilsett risen og bland den godt med løken. Hell i vannet og en god klype salt og kok opp.
  8. Senk varmen, sett på lokk og la risen koke i henhold til koketid på pakken, til alt vannet er absorbert. Bruk en gaffel til å gjøre risen luftig.
  9. Bruk fingrene og del fisken i biter slik at den flaker seg. bland halvparten av fisken forsiktig inn i risen, og legg resten på toppen. Del eggene i to og legg den på risen.
  10. Finhakk persille og dryss over ved servering.


Server kedgeree varm eller kald. Restene er supre som lunsj neste dag.

Kedgeree

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie