Hjemmelaget gelé

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Hjemmelaget gelé er supergodt! Denne er i tillegg sukkerfri. Lag den av din favoritt saft, og du kan variere smaken til det uendelige. Perfekt som dessert, eller servert i barnebursdag sammen med vaniljesaus

Ingredienser

Gir ca. 1 liter gelé:

  • 10 stk. gelatinplater
  • 3 dl sukkerfri saft med smak av bringebær, eller annen ønsket smak
  • 6 dl vann

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann, ca. 5 minutter.
  2. Ha saft og halvparen av vannet i en liten kjele. Kok opp blandingen, og trekk kjelen av platen. 
  3. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i blandingen. 
  4. Hell i resten av vannet, og la blandingen avkjøle seg litt før du heller den i små glass eller en serveringsskål. 
  5. Sett geléen kaldt til den stivner, minst 2-3 timer.

Server eventuelt med vaniljesaus og friske bær. 

Hjemmelaget gelé

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.