Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarhummus

Gresskarhummus

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g gresskar
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 3 ss tahini
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • saft av 0,5 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gresskar gir flott farge og setter en nydelig søtlig smak på denne hummusen. Server den til grillet kjøtt eller som dip til ferskt brød og grønnsaker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g gresskar
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 3 ss tahini
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • saft av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Skrell gresskar og skjær det i grove terninger. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje, krydre med salt og pepper. Stek gresskarbitene i ovn på 180 °C til de er møre, ca.15 minutter. 
  2. Kjør bakt gresskar, godt avrente kikerter, tahin, olje, sitronsaft og krydder raskt sammen i en foodprosessor. Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft og litt salt og pepper.
  3. Ha hummusen i en vid skål. Bruk en skje for å gjøre den litt flat på toppen, og drypp gjerne litt olje over, eventuelt også litt paprikapulver som pynt. 

Hummusen kan serveres som tilbehør til grillet kjøtt og fisk, og kan også serveres som dip til ferskt brød og kokte og rå grønnsaker. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 26.04.2024 09:27:59