Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fikenmarmelade

Fikenmarmelade

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl marmelade.

  • 500 g tørkede fiken
  • 250 g sukker
  • 250 g honning
  • 3 dl vann
  • saft av 0,5 stk. sitron

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fikenmarmelade, eller fikensyltetøy, er et nydelig tilbehør til blant annet vellagret ost, en fjøl med spekemat og tapas. Prøv det også på brødskiva som pålegg, med et godt smør under. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl marmelade.

  • 500 g tørkede fiken
  • 250 g sukker
  • 250 g honning
  • 3 dl vann
  • saft av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Er fikenen veldig tørr, kan de med fordel bløtlegges over natten, så de blir lettere å dele.

Server fikenmarmelade til en god ostefjøl, charcuteriet eller pålegg på ei god skive. Og du, prøv det også til indisk mat - kjempegodt!

Fikenmarmelade

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB14 22.03.2025 11:21:09