Ingredienser

  • 1 boks hermetiske fiskeboller

Karrisaus

  • 2 ss margarin
  • 2 ts karri
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 dl kraft fra fiskeboller

Råkost

  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. eple
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts sukker
Del

Fiskeboller i karrisaus

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fiskeboller i karrisaus er skikkelig retromat, og like godt i dag som på 1970 - tallet! Om noen i familien er skeptisk til karrismaken, så lag sausen uten, og dryss karri over på tallerkenen. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske fiskeboller

Karrisaus

  • 2 ss margarin
  • 2 ts karri
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 dl kraft fra fiskeboller

Råkost

  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. eple
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Smelt margarin i en kjele og tilsett karri. La det frese i noen sekunder, slik at det begynner å dufte. Rør inn hvetemel.
  2. Tilsett fiskebollekraft og melk og visp godt, slik at det ikke blir klumper i sausen. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke et par minutter. Tilsett mer melk om sausen blir for tykk. Pass på at den ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.
  3. Ha fiskebollene i sausen og la dem bli gjennomvarme.
  4. Riv gulrot og eple grovt og ha det i en bolle. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.

Server fiskebollene med kokte poteter og råkost. Brokkoli eller andre grønnsaker er også godt til.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant