Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bagles

Bagels

Ingredienser

porsjoner

Bageldeig:

  • 20 g gjær
  • 600 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss flytende honning
  • ca. 4 dl vann
  • 25 g smør (kan sløyfes)
  • ca. 12 ss valmue-, lin-, chia- sesamfrø eller andre frø

Til koking:

  • 1,5 l vann
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts natron (kan sløyfes)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Amerikanske bagels! Bagels kokes før de stekes - det gjør dem saftige og myke inni, og perfekt sprø utenpå. Du kan lage dem "naturell" eller med en blanding av valmuefrø, linfrø og sesamfrø - bruk det du liker best! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Bageldeig:

  • 20 g gjær
  • 600 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss flytende honning
  • ca. 4 dl vann
  • 25 g smør (kan sløyfes)
  • ca. 12 ss valmue-, lin-, chia- sesamfrø eller andre frø

Til koking:

  • 1,5 l vann
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts natron (kan sløyfes)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Server bagels med kremost og syltetøy, eller hva med en bagel med eggerøre. En toast med bagel, svinenakke og pære er også skikkelig snadder! 

Bagles

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 04:00:26