Bagels

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Amerikanske bagels! Bagels kokes før de stekes - det gjør dem saftige og myke inni, og perfekt sprø utenpå. Du kan lage dem "naturell" eller med en blanding av valmuefrø, linfrø og sesamfrø - bruk det du liker best! 

Ingredienser

Bageldeig:

  • 600 g hvetemel
  • 20 g gjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss flytende honning
  • ca. 4 dl vann
  • 25 g smør (kan sløyfes)

Til koking:

  • 1,5 l vann
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts natron (kan sløyfes)
  • ca. 12 ss valmue-, lin-, chia- sesamfrø eller andre frø

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel i en bakebolle og smuldre i gjær. Eltingen av deigen vil gjøre at gjæren blander seg godt inn.
  2. Ha i salt, honning og vann, men hold tilbake litt vann (ca.1/2 dl).
  3. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 10-15 minutter, til den er smidig og fin, spe eventuelt med resten av vannet ved behov.
  4. Hai smør og elt i 5 minutter til, eller til smøret er godt blandet i deigen.
  5. Dekk til deigen og hev til dobbel størrelse, 45-60 minutter.
  6. Del deigen i 10-12 emner. Bruk gjerne en vekt for å få lik størrelse på alle emnene. (Våre emner i denne oppskriften veide ca. 90 g).
  7. Trill emnene til runde boller, og la dem hvile i 5 minutter.
  8. Trykk et hull i midten av bollene, bruk tommelfingeren eller baksiden av en rund sleiv. Hullet bør være ca. 5 cm stort.
  9. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
  10. Kok opp en vid kjele med vann, sukker og eventuelt natron. Legg i 2-3 bagels og la dem trekke i ca. 2 minutter på hver side.
  11. Løft forsiktig bagelsen over i en skål med frø, og legg dem deretter på et bakepapirkledd stekebrett. Du kan alternativt steke bagelsen «naturell», eller pensle dem med egg og drysse på frø.
  12. Sett stekebrettet midt i ovn på 200 °C og stek i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Server bagels med kremost og syltetøy, eller hva med en bagel med eggerøre. En toast med bagel, svinenakke og pære er også skikkelig snadder! 

Bagles

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.