skip navigation
matprat logo

Morsdag

Andre søndag i februar er det morsdag og tid for å gjøre ekstra stas på alle mødre.

Ikke noe gleder en mors hjerte mer enn å våkne til lyder fra kjøkkenet, etterfulgt av små barneføtter som kommer løpende med selvlaget frokost, stolte smil og kort med verdens fineste ord og tegninger på.

ARME RIDDERE

Turmat
Enkel
Under 20 min

Disk opp med frokosten til familien. Arme riddere er et godt alternativ, enten du ønsker å spise det til frokost eller som en hverdagsdessert. En enkel og smakfull måte få brukt opp brødrestene dine på. 

Ingredienser

  • 6 skive loff eller annet brød
  • 2 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 2 dl melk
  • 12 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. Visp egg lett sammen med sukker, melk og krydder og hell det i et fat med kanter.
  2. Legg loffskiver i røren og la dem bli gjennombløte.
  3. 3. Ta opp loffskivene og stek dem i litt smør i en stekepanne på middels varme. Stek på begge sider til de er pent gulbrune.

Server arme riddere med rørte bær eller syltetøy.

Av brødrester kan du også lage brødpudding:

BARNAS BESTE SJOKOLADEKAKE

Turmat
Enkel
20–40 min

Barnas beste sjokoladekake er verdens enkleste kake å lage. Perfekt til morsdag fra barna. 

Ingredienser

24
  • 300 g smør
  • 312 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 7 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Glasur:

  • 100 g romtemperert smør
  • 5 dl melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 3 ss kaffe

Slik gjør du

1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt. 

2. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.

3. Stek kaken på 180 °C i 30-40 minutter, på nederst rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig.

4. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.

Lag gjerne kaken en dag eller to i forveien, den blir bare enda mer saftig om den får stå litt etter den er lagd.

Har du små kokker i huset? La barna lage sjokoladekake helt selv på MatStart.