skip navigation
matprat logo
Helstekt kylling med urter og mascarpone

Slik steker du hel kylling

Å steke en hel kylling er mye enklere enn du tror, og du kan krydre med hva du vil.

1. Tørk av kyllingen med tørkepapir og gni den godt inn med salt og pepper. Bind gjerne sammen beina med litt hyssing. Du kan også løsne litt på skinnet og legge inn litt friske urter og/eller hvitløk, og fylle urter, hvitløk, løk eller sitron inn i kyllingen.

2. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg kyllingen i en ildfast form, og sett den midt i ovnen. Legg gjerne litt grønnsaker sammen med kyllingen i langpannen. Stek kyllingen i ca. 1 1/2 time. Bruker du steketermometer, skal det stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet, slik at det ikke hviler mot bein.

3. Kyllingen er ferdig stekt når termometeret viser 68 °C, eller når låret lett løsner fra skroget. La kyllingen hvile på benken i 10-15 minutter før den skjæres opp.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.21, server:MP-PRD-WEB08 24.05.2017 11:46:51