Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

Mat på primus og stormkjøkken

Huevos rancheros på primus

Vår egen Britt Marlene Kåsin lager ofte god mat på tur og har en del nyttige erfaringer og tips hun vil dele med deg. Her er hennes beste tips som gjør turmaten enklere:

  1. Invester i en primus. Primus er genialt når man skal lage mat på tur. Den er lett og blir fort varm, som gjør at det går raskt å lage mat.
  2. I tillegg til primus må du ha med stekepanne og/eller kjele, fyrstikker og en lett skjærefjøl. Ta også med en god kniv. Det vil du ikke angre på!
  3. Enkelt serveringsutstyr som tallerkener, litt bestikk og kopper er også lurt å ta med. Her finnes det også mye engangsutstyr, men det gir en ekstra god følelse og ha med noe som du kan bruke flere ganger. 
  4. Våtservietter kan også være nyttig å ha med når du skal lage mat ute i naturen.
  5. Prepp, prepp prepp! Prepping sparer deg for mye jobb og vekt. Kutt opp og mål opp alt på forhånd, slik at du kan ha det i tette bokser og beholdere. Da blir det mindre å bære med seg, og lettere å diske opp med noe skikkelig godt. Lag ferdig en deilig brøddeig hjemme som kan stekes på tur, kutt opp grønnsaker og kjøtt før du drar, eller bland sammen røra til en omelett som du kan pakke i sekken i en flaske eller i en primus. Pannekakerøra kan du også lage i forkant og pakke med deg i en tett flaske.
  6. En liten kjølebag er fin til å holde maten kald og samlet. Skal du ha med kjøtt på tur kan den gjerne være frosset, slik at den tiner på veien, og samtidig holder resten av maten kald.
  7. Ta med deg en søppelpose! Sørg også alltid for at det ikke ligger noe søppel eller annet igjen etter deg når du drar videre.

Dessert på primus