Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Toast på primus stemning

Podcast-episode: Turmat i kulda

Turmat

Og til dessert ... 

Dessert på tur slår alltid an! Hva med å prøve ut kanelboller på primus  laget med en ferdig pizzadeig? Eller pakke med deg ferdig preppa arme riddere, klare til steking, i tursekken? Og hvis du er sugen på en skikkelig luksusvariant ... da er våre søte vårruller med sprø filodeig, lun banan og smeltet sjokolade desserten for deg … nam!

Flere turmatoppskrifter

Nyttige tips fra tureksperten


Vår egen Britt Marlene Kåsin lager ofte god mat på tur og har en del nyttige erfaringer og tips hun vil dele med deg.
Her er hennes beste tips til turmaten:

  1. Prepp, prepp prepp! Prepping sparer deg for mye jobb og vekt. Kutt opp og mål opp alt på forhånd, slik at du kan ha det i tette bokser og beholdere. Da blir det mindre å bære med seg, og lettere å diske opp med noe skikkelig godt. Lag ferdig en deilig brøddeig hjemme som kan stekes på tur, kutt opp grønnsaker og kjøtt før du drar, eller bland sammen røra til en omelett som du kan pakke i sekken i en flaske eller i en primus. Pannekakerøra kan du også lage i forkant og pakke med deg i en tett flaske.
  2. Pakk også med deg litt utstyr sammen med primusen. For å kunne lage deg et lite utekjøkken trenger du å pakke ned en liten stekepanne og/eller kjele, fyrstikker og en lett skjærefjøl. Ta også med en god kniv. Det vil du ikke angre på!
  3. Enkelt serveringsutstyr som tallerkener, litt bestikk og kopper er også lurt å ta med. Her finnes det også mye engangsutstyr, men det gir en ekstra god følelse og ha med noe som du kan bruke flere ganger. Kanskje du har noe gammelt i kjelleren som kan få nytt liv på tur?
  4. Hold ting så rent som mulig. Våtservietter er nyttig å ha med når du skal lage mat ute i naturen, spesielt hvis du ikke har tilgang på vann. Et sett med plasthansker kan også være smart å ha på lur.
  5. En liten kjølebag er fin til å holde maten kald og samlet. Skal du ha med kjøtt på tur kan den gjerne være frosset, slik at den tiner på veien, og samtidig holder resten av maten kald. En pose med frosne erter er også genialt å bruke som en ekstra frysepose og blir perfekt å ha i en enkel pastarett på primus’en.
  6. Ta med deg en søppelpose! Sørg også alltid for at det ikke ligger noe søppel eller annet igjen etter deg når du drar videre.
"Primus er genialt når man skal lage mat på tur. Den er lett og blir fort varm, som gjør at det går raskt å lage mat. Med litt god planlegging og et par gode redskaper kan du trylle frem fantastisk turmat!"