Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttkaker

Kjøttkaker av kjøttdeig uten tilsatt salt og vann

Det er bra å redusere saltet i maten, og derfor er kjøttdeig uten tilsatt salt og vann et godt utgangspunkt til blant annet kjøttkaker. Vet du at det er to måter å lage kjøttkaker på?

En stor andel kjøttdeig som selges i Norge er tilsatt litt salt under produksjonen, som blant annet har bidratt til å sikre et bra resultat når man lager kjøttkaker. Salt som blir bearbeidet inn i kjøttdeigen aktiviserer proteinet i kjøttet som gjør at kjøttkakene blir spenstige og holder på saftigheten.

Saltreduksjon er bra

I målet om å redusere saltinnholdet i maten er nå en meget stor andel av kjøttdeigen som omsettes ikke tilsatt salt og vann. Forbrukerne har merket at kjøttdeigen er annerledes enn før, og har gitt tilbakemeldinger på at kjøttkakene ikke blir like bra som før. Det går imidlertid helt fint å lage kjøttkaker med mindre salt, bare man følger rådene under. 

For hånd eller i foodprosessor

Kjøttkaker kan lages på to måter. Enten for hånd eller i en foodprosessor. Rører du for hånd, på «gamlemåten» er kunsten å tilsette saltet først, og røre veldig godt, helt til du merker at kjøttdeigen blir seig og smidig. Nå kan kjøttdeigen spees på vanlig måte, med potetmel, krydder, og vann eller melk.

Den aller enkleste måten å lage kjøttkaker på er den metoden som er  på MatPrat, med å bruke en foodprosessor. Da kan alle ingrediensene tilsettes samtidig, kjør i ca. 20 sekunder til farsen er jevn og fin.

Kjøttpudding etter samme prinsipp

Med litt ekstra iherdig røring når det skal lages kjøttkaker, så er kjøttdeig uten salt og vann bra til alle kjøttdeigretter. Den er lett å steke, å få passe «knudrete» når du lager taco eller spagettisaus, og når du har lært deg «kjøttkaketrikset», så kan den samme metoden brukes til kjøttboller, frikadeller, medisterkaker og kjøttpudding også. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB14 15.06.2024 19:05:26