Sukkerbrød med mange variasjoner

Sukkerbrød er som en uslepen diamant fordi du har uante muligheter til hva du kan lage av den lettbakte kaken. Så enkelt som melisglasur på toppen eller mer avansert med mange lags fyll under et søtt marsipandekke med er opp til deg.

Sukkerbrød med variasjoner

Det finnes mange oppskrifter på sukkerbrød, men du trenger ikke å huske dem utenat. Husk bare at du beregner 30 g sukker og 30 g hvetemel pr. egg, i tillegg til litt bakepulver. Da kan du gange ut en oppskrift som passer til de forskjellige formene dine selv.

Tilsett litt god smak i røren

Sukkerbrød kan bli til mange forskjellige slags kakebunner bare ved å bli tilsatt noe godt i røra. For eksempel kan du tilsette finhakkede sjokoladebiter, kakaopulver, malte nøtter, valmuefrø, revet appelsinskall eller andre godsaker.

Sukkerbrød med nøtter eller krokan

Sukkerbrød er svært magert og inneholder ofte ikke fett i det hele tatt. Ved å tilsette malte nøtter blir røren tilsatt litt fett. Det gjør at sukkerbrødet blir saftigere og holder seg lenger. Nøttene tilfører også smak og aroma til sukkerbrødet. Når nøttene er helt finmalt kan de erstatte en del av melet (hvis alt melet erstattes vil det bli en nøttebunn). Nøtter som egner seg er både valnøtter, hasselnøtter, mandler, pistasjenøtter og pecannøtter. I tillegg kan du bruke solsikkekjerner som nesten smaker som nøtter (kan føre til allergisk reaksjon hos nøtteallergikere på samme måte som nøtter).

Sjokolade-sukkerbrød

Sjokolade inneholder også fett og tilfører derfor saftighet til sukkerbrødet. Sjokolade kan tilføres som hakkede sjokoladebiter eller som smeltet lys eller mørk sjokolade.
Kakao har andre baketekniske egenskaper enn sjokolade. Derfor erstatter vi noe av melet med kakao og ikke tilfører det i tillegg som med sjokoladen.

Bake dagen før
Sukkerbrød som er bakt samme dag har lett for å smuldre seg når man skal dele det i flere lag. Et godt tips kan derfor være å bake sukkerbrødet dagen før det skal fylles.