Wienerschnitzel
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett, og en klassiker i det internasjonale kjøkkenet. Den skal lages av tynne skiver mørt kalvekjøtt vendt i mel, egg og griljermel og deretter stekt. Tilbehøret kan variere, men sitron hører alltid med.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g flatbiff av kalv , eller mørbrad -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 dl hvetemel -
4 stk. egg -
5 dl griljermel -
3 ss smør til steking -
3 ss nøytral olje til steking
Tilbehør:
-
200 g frosne erter -
1 ss smør -
8 stk. ansjosfilet -
2 ss kapers -
1 stk. sitron i båter
Slik gjør du
Server wienerschnitzlene med kokte poteter. Litt brunet smør smaker også godt til denne retten.
Når navnet blir forkortet til bare «schnitzel», er det ofte skiver av svine flatbiff, kalkunfilet eller kyllingfilet som er brukt. Paneringen er den samme, men tilbehøret kan variere.