Wienerschnitzel

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett, og en klassiker i det internasjonale kjøkkenet. Den skal lages av tynne skiver mørt kalvekjøtt vendt i mel, egg og griljermel og deretter stekt. Tilbehøret kan variere, men sitron hører alltid med.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av kalv , eller mørbrad
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 dl hvetemel
  • 4 stk. egg
  • 5 dl griljermel
  • 3 ss smør til steking
  • 3 ss nøytral olje til steking

Tilbehør:

  • 200 g frosne erter
  • 1 ss smør
  • 8 stk. ansjosfilet
  • 2 ss kapers
  • 1 stk. sitron i båter

Slik gjør du

Server wienerschnitzlene med kokte poteter. Litt brunet smør smaker også godt til denne retten. 

 

Når navnet blir forkortet til bare «schnitzel», er det ofte skiver av svine flatbiff, kalkunfilet eller kyllingfilet som er brukt. Paneringen er den samme, men tilbehøret kan variere.