Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Thekake

Tekake med smørkrem

Ingredienser

porsjoner

Av deigen får man 1 langpannekake

Deig:

  • 50 g margarin eller smør
  • 250 g vann
  • 0,5 pk gjær
  • 50 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 300 g hvetemel
  • 20 g rosiner

Remons (smørkrem):

  • 50 g temperert margarin eller smør
  • 50 g sukker
  • 5 g malt kanel
  • 25 g eplemos eller aprikosmarmelade

Strøssel:

  • 100 g sukker
  • 25 g hvetemel
  • 25 g kokosmasse
  • 25 g margarin eller smør
  • 1 ts gul konditorfarge (kan sløyfes)

Fyll:

  • 250 g svisker
  • ca. 2 dl vann

Topping:

  • 2 ss sukker
  • 2 ts malt kanel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3526 kcal
Fett 117 g
Protein 55 g
Karbohydrater 530 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lars Utseth på Melhus bakeri, kaller bakeriets bestselger et "erketrøndersk" bakverk. Den tradisjonsrike thekaken er fylt med både rosiner, kanel, smørkrem og sviskemarmelade.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Av deigen får man 1 langpannekake

Deig:

  • 50 g margarin eller smør
  • 250 g vann
  • 0,5 pk gjær
  • 50 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 300 g hvetemel
  • 20 g rosiner

Remons (smørkrem):

  • 50 g temperert margarin eller smør
  • 50 g sukker
  • 5 g malt kanel
  • 25 g eplemos eller aprikosmarmelade

Strøssel:

  • 100 g sukker
  • 25 g hvetemel
  • 25 g kokosmasse
  • 25 g margarin eller smør
  • 1 ts gul konditorfarge (kan sløyfes)

Fyll:

  • 250 g svisker
  • ca. 2 dl vann

Topping:

  • 2 ss sukker
  • 2 ts malt kanel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3526 kcal
Fett 117 g
Protein 55 g
Karbohydrater 530 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppskriften på thekake er fra Melhus bakeri.

Thekake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 26.03.2025 21:34:57